reede, 18. jaanuar 2019

Lugemisisu

Orissaare raamatukogu lastetuppa ilmus eelmise aasta 18. detsembril uus põnev riiul - "Rampsu raamatukogu", mis on nime saanud Mika Keräneni Supilinna Salaseltsi sarja raamatute järgi.
Elevil raamatukoguhoidja riiulit lahti pakkimas
See põnev riiul valmis koostöös heategevusfondiga Aitan Lapsi, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Plaat Detail OÜ. Üle Eesti said sellised vahvad lugemiskeskused  26 raamatukogu. Meil on rõõm olla üks neist.
Orissaare Gümnaasiumi 2. klass lugejamärki joonistamas ja A. Perviku juttu "A laisk päev" kuulamas
Alates 7. jaanuarist 2019 käivitus neis raamatukogudes laste lugemisprogramm „LUGEMISISU“.
Programmi eesmärgiks on innustada 7–10-aastaseid lapsi lugema, pakkudes selle juurde mängulist lisategevust. Lapsed saavad „Rampsu raamatukogust“ valida endale lugemiseks meelepäraseid raamatuid. Läbiloetud raamatud pannakse lugemispassi kirja ja täidetakse nende kohta ülesanded. Lugemispassi ülesanded on loomingulised ja innustavad lapsi oma lugemiskogemust jagama. Kooliaasta lõpus premeeritakse kõiki lugemispassi täitnud lapsi lugemisdiplomiga.
Orissaare Gümnaasiumi 4. klass lugejamärke joonistamas ja uurimas, millised lugejad nad on
Orissaare raamatukogus on Lugemisisu programmi avatunnid peetud. Tore on, et kui rääkisime lastega isudest üldisemalt, tuli välja, et nii mõnelegi on raamatuisu ja lugemisisu juba täitsa tuttavad.
Lapsed joonistasid endale lugejamärgid, mis kinnitati Lugemisisu plakatile, said teada, et see aasta on tähtis, kuna eesti keel on olnud 100 aastat meile riigikeeleks (alates 4. juuni 1919). Arutasime, miks on hea lugeda ja kust lugemisvara leida, saime teada, millised lugejad me oleme.
Tornimäe Põhikooli 2. klass Lugemisisu avatunnis
Lõpuks tutvusime Rampsu raamatukoguga ja sellega, milliseid võimalusi ta pakub ning soovijad said lugemisvara kohe kaasa laenutada.


Tahvlile saab üles tähendada raamatu,
mis on lugemiselamuse pakkunud
Siin raamatukogus loen mina!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar