reede, 1. oktoober 2010

Külas Uno Viigand

Eile õhtul oli kirjandusklubilaste silmaringi avardamas Eesti tuntuim ristsõnakoostaja Uno Viigand alias Onu Uno. Kolm tundi möödus põnevate ja lõbusate lugude saatel lennates. Kusjuures mõnevõrra üllatuslikult ei olnud jutt sugugi ristsõnadekeskne, pigem andis ainest võrratu autogrammikogu. Keda kõike seal leidub! Gagarin, Nixon, Christie, Lloyd Webber, Lindgren, Sinatra, jne, jne, jne, jne. Iga autogrammi juurde muhe saamislugu. Hea meelega oleks kuulanud veelgi. Jääme ootama Onu Uno mälestusteraamatut, mis muud. Seda, mida sinna kirja panna, tundub olevat kuhjaga.
Muide, kinkinud meile oma ristsõnavihikud, sai endine autogrammikütt omal nahal tunda austajate pealetungi :) Samas ei hakka ma loetlema kõiki töid, mis mul nende ristsõnade pärast nüüd tegemata on. Ega rääkima pikemalt sellest, kuidas ma hommikul tööle pidin hilinema, ikka ristsõnade süül.

Külalisel oli kaasas ka üks salapärane rull, mis lahtiharutamisel osutus ülisuuuuuuuuuureks ristsõnaks. Ei söanda arvudega lehvitada, kui täpselt ei mäleta, aga rull oli tõesti võimas.
Olgu, lehvitan ikka- ruudukesi oli üle 100 000 kindlasti.
Šedöövri Guinnessi rekordiks vormistamine takerdus paraku paberimajanduse taha, nagu seda pahatihti ikka juhtub.

Foto: Elina Kalm

Suur aitäh nii Onu Unole kui tema "maaletoojale" Reet Saulinile!


Inge

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar